Ademhalingsstelsel

Deze les is alleen beschikbaar voor academieleden. 

Word lid of log in om deze inhoud te bekijken.

Het ademhalingsstelsel draait om ademhaling; we ademen O2 in en CO2 uit. Toch is dit niet de enige functie. Het ademhalingsstelsel gebruiken we namelijk ook om te communiceren en ruiken.

Wat doet het ademhalingsstelsel?

We kunnen het ademhalingsstelsel grofweg opsplitsen in drie delen: de bovenste luchtwegen (neus, pharynx, larynx boven de stembanden), de onderste luchtwegen (larynx onder de stembanden, trachea, longen), en de ademhalingsspieren. Dit systeem maakt dat de lucht die wordt ingeademd optimaal gebruikt kan worden. De lucht moet worden opgewarmd, bevochtigd, ontdaan van bacteriën, verdeeld en gewisseld. 

Longen en ademhaling

In deze video zoomen we in op de verschillende onderdelen van het ademhalingsstelsel. De video over de anatomie van de longen en de andere video’s over ademhaling maken het verhaal compleet.

Bekijk alle lessen over het ademhalingsstelsel via de Juf Danielle Academie →

Meer leren over het Ademhalingsstelsel

In de ‘Routekaart Ademhalingsstelsel’ op de Juf Danielle Academie kan je alle lessen bekijken over het ademhalingsstelsel, denk aan onderwerpen zoals Longen, Gaswisseling, Volume en Druk tijdens de Ademhaling, Griep, Pneumonie, Pneumothorax, en Kinkhoest.

Als Academielid krijg je direct toegang tot alle inhoud over het ademhalingsstelsel, en natuurlijk ook over alle andere orgaanstelsels!

Lees er hier meer over:

Zoeken:

Categorieën:

Categories

Youtube, Instagram, Facebook

Gratis download

Word lid van de

Juf Danielle Academie:

Leuk leren over het menselijk lichaam

Het online platform om te leren over anatomie, fysiologie, pathologie en farmacologie.

  • 300+ uitlegvideo’s
  • 2500+ oefenvragen
  • 1000+ flashcards
  • 300+ Actieve Samenvattingen
  • 8 anatomie kleurboeken


En elke week komt er meer bij!

Of lees verder:

Herseninfarct

Herseninfarct Deze les is alleen beschikbaar voor academieleden.  Word lid of log in om deze inhoud te bekijken. Een herseninfarct noemen we ook wel ischemisch

Lees verder »

Hersenvliezen

Hersenvliezen Deze les is alleen beschikbaar voor academieleden.  Word lid of log in om deze inhoud te bekijken. De hersenvliezen ofwel meningen hebben we in

Lees verder »