Bekkenbodemspieren

Deze les is alleen beschikbaar voor academieleden. 

Word lid of log in om deze inhoud te bekijken.

Zowel mannen als vrouwen hebben een bekkenbodem, maar logischerwijs verschilt de anatomie wel. 

Functies van de bekkenbodemspieren

Een groot verschil in de bekkenbodem van mannen en vrouwen is het aantal openingen. Mannen hebben er twee, vrouwen drie. Bij zowel man als vrouw heeft ie vijf belangrijke functies: steunfunctie, doorlaatfunctie, sluitfunctie, seksuele functie, rompstabiliteit. Op al deze vijf functies gaan we in de les dieper in.

Drie lagen

De bekkenbodem bestaat uit drie lagen. Van binnen naar buiten zijn dit het diafragma pelvis, diafragma urogenitale en de buitenste laag bestaande uit de sluitspieren en zwellichamen. Ik neem je mee door deze drie lagen. We bekijken de anatomie en verschillende functies.

Download na het bekijken van deze les ook het Anatomie Kleurboek over de bekkenbodemspieren: Exclusief beschikbaar voor Academieleden.

Meer leren over het Urinewegstelsel

In de ‘Routekaart Urinewegstelsel’ op de Juf Danielle Academie kan je alle lessen bekijken over de urinewegen, denk aan onderwerpen zoals Nefronen, Nierfunctie, Blaas en Mictie, Urineproductie, Zuur-Base evenwicht, en Anion Gap.

Als Academielid krijg je direct toegang tot alle inhoud over het urinewegstelsel, en natuurlijk ook over alle andere orgaanstelsels!

Lees er hier meer over:

Zoeken:

Categorieën:

Categories

Youtube, Instagram, Facebook

Gratis download

Word lid van de

Juf Danielle Academie:

Leuk leren over het menselijk lichaam

Het online platform om te leren over anatomie, fysiologie, pathologie en farmacologie.

  • 300+ uitlegvideo’s
  • 2500+ oefenvragen
  • 1000+ flashcards
  • 300+ Actieve Samenvattingen
  • 8 anatomie kleurboeken


En elke week komt er meer bij!

Of lees verder:

Fysiologie van pijn

Fysiologie van pijn Deze les is alleen beschikbaar voor academieleden.  Word lid of log in om deze inhoud te bekijken. Pijn is een overlevingsmechanisme, het

Lees verder »

Dwarslaesie

Dwarslaesie Deze les is alleen beschikbaar voor academieleden.  Word lid of log in om deze inhoud te bekijken. Er zijn heel veel verschillende soorten ruggenmergletsel.

Lees verder »

Hersenzenuwen

Hersenzenuwen Deze les is alleen beschikbaar voor academieleden.  Word lid of log in om deze inhoud te bekijken. We hebben twaalf hersenzenuwen. In deze video

Lees verder »