Fysiologie van Pijn

Deze les over de fysiologie van pijn is alleen beschikbaar voor academieleden. 

Word lid of log in om deze inhoud te bekijken.

Pijn is een fysiologisch overlevingsmechanisme, het vertelt iets over de wereld om ons heen. De vier kernelementen van de werking van pijn zijn transductie, transmissie, modulatie en perceptie. 

Prikkeling van pijnreceptoren

Pijnreceptoren kunnen op twee manieren geprikkeld worden; door cellen die kapot gaan of doordat er druk wordt uitgeoefend op de cellen die daardoor signaalstoffen aanmaken. De werking van deze systemen is omvangrijk, in de video neem ik je mee langs de verschillende stadia.

Meer leren over het Zenuwstelsel

In de ‘Routekaart Zenuwstelsel’ op de Juf Danielle Academie kan je alle lessen bekijken over de hersenen en zenuwen, denk aan onderwerpen zoals Hersenen, Sympathicus en Parasympathicus, Ruggenmerg, Actiepotentiaal, Hersenzenuwen, Pijn, Chronische Pijn en Epilepsie.

Als Academielid krijg je direct toegang tot alle inhoud over het zenuwstelsel, en natuurlijk ook over alle andere orgaanstelsels!

Lees er hier meer over:

Zoeken:

Categorieën:

Categories

Youtube, Instagram, Facebook

Gratis download

Word lid van de

Juf Danielle Academie:

Leuk leren over het menselijk lichaam

Het online platform om te leren over anatomie, fysiologie, pathologie en farmacologie.

  • 300+ uitlegvideo’s
  • 2500+ oefenvragen
  • 1000+ flashcards
  • 300+ Actieve Samenvattingen
  • 8 anatomie kleurboeken


En elke week komt er meer bij!

Of lees verder:

Hersenzenuwen

Hersenzenuwen Deze les is alleen beschikbaar voor academieleden.  Word lid of log in om deze inhoud te bekijken. We hebben twaalf hersenzenuwen. In deze video

Lees verder »

Chronische pijn

Chronische pijn Deze les is alleen beschikbaar voor academieleden.  Word lid of log in om deze inhoud te bekijken. Pijn is in de basis een

Lees verder »