Hersenbloeding

Deze les is alleen beschikbaar voor academieleden. 

Word lid of log in om deze inhoud te bekijken.

In deze uitgebreide video over hersenbloeding gaan we het hebben over een traumatische bloeding en over een bloedig CVA. Om te kunnen begrijpen wat de gevolgen van een hersenbloeding zijn, bespreken we ook de anatomie van de hersenen.

Hersenbloeding en hersenvliezen

Tussen de schedel en de hersenen zitten drie hersenvliezen (dura, arachnoïd en pia). Wanneer tussen deze vliezen een bloeding ontstaat dan kan dat nergens heen, daardoor neemt de druk in de hersenen toe met alle gevolgen van dien. De gevolgen van een bloeding tussen de hersenvliezen is afhankelijk van de lokalisatie. Ik vertel je in deze video over de oorzaken, kenmerken en behandeling.

Intracerebrale bloeding

Een bloeding in het hersenweefsel zelf noemen we een intra-cerebrale bloeding. We gaan kijken naar de meest voorkomende oorzaken, gevolgen en behandeling.

Bekijk de les via de Juf Danielle Academie.

Meer leren over het Zenuwstelsel

In de ‘Routekaart Zenuwstelsel’ op de Juf Danielle Academie kan je alle lessen bekijken over de hersenen en zenuwen, denk aan onderwerpen zoals Hersenen, Sympathicus en Parasympathicus, Ruggenmerg, Actiepotentiaal, Hersenzenuwen, Pijn, Chronische Pijn en Epilepsie.

Als Academielid krijg je direct toegang tot alle inhoud over het zenuwstelsel, en natuurlijk ook over alle andere orgaanstelsels!

Lees er hier meer over:

Zoeken:

Categorieën:

Categories

Youtube, Instagram, Facebook

Gratis download

Word lid van de

Juf Danielle Academie:

Leuk leren over het menselijk lichaam

Het online platform om te leren over anatomie, fysiologie, pathologie en farmacologie.

  • 300+ uitlegvideo’s
  • 2500+ oefenvragen
  • 1000+ flashcards
  • 300+ Actieve Samenvattingen
  • 8 anatomie kleurboeken


En elke week komt er meer bij!

Of lees verder:

Hersenvliezen

Hersenvliezen Deze les is alleen beschikbaar voor academieleden.  Word lid of log in om deze inhoud te bekijken. De hersenvliezen ofwel meningen hebben we in

Lees verder »

Ruggenmerg: Anatomie

Ruggenmerg: Anatomie Deze les is alleen beschikbaar voor academieleden.  Word lid of log in om deze inhoud te bekijken. Het ruggenmerg vormt samen met de

Lees verder »

Hoofdpijn

Hoofdpijn Deze les is alleen beschikbaar voor academieleden.  Word lid of log in om deze inhoud te bekijken. Hoofdpijn is een veelvoorkomend probleem en kan

Lees verder »