Hersenzenuwen

Deze les is alleen beschikbaar voor academieleden. 

Word lid of log in om deze inhoud te bekijken.

We hebben twaalf hersenzenuwen. In de serie over Hersenzenuwen komen ze allemaal aan bod. Ik vertel je over hun functie, anatomie, mogelijke stoornissen, en hoe je ze kunt testen. Achtereenvolgens gaan we het hebben over de nervi olfactorius, opticus, oculomotorius, trochlearis, trigeminus, abducens, facialis, vestibulocochlearis, glossopharyngeus, vagus, accessorius en hypoglossus.

Centraal en perifeer zenuwstelsel

Ons zenuwstelsel bestaat uit twee delen; het centraal zenuwstelsel (hersenen, hersenstam en ruggenmerg) en het perifeer zenuwstelsel (alle zenuwen die uit het centraal zenuwstelsel ontspringen). Het perifeer zenuwstelsel kent ontelbaar veel zenuwen, de meeste ontspringen uit het ruggenmerg, maar er zijn er twaalf die rechtstreeks vanuit de hersenen ontspringen; de hersenzenuwen.

Hersenzenuwen Serie

Bekijk alle 13 video’s (introductie + 12 hersenzenuwen) over deze interessante zenuwen op de Juf Danielle Academie

Meer leren over het Zenuwstelsel

In de ‘Routekaart Zenuwstelsel’ op de Juf Danielle Academie kan je alle lessen bekijken over de hersenen en zenuwen, denk aan onderwerpen zoals Hersenen, Sympathicus en Parasympathicus, Ruggenmerg, Actiepotentiaal, Hersenzenuwen, Pijn, Chronische Pijn en Epilepsie.

Als Academielid krijg je direct toegang tot alle inhoud over het zenuwstelsel, en natuurlijk ook over alle andere orgaanstelsels!

Lees er hier meer over:

Zoeken:

Categorieën:

Categories

Youtube, Instagram, Facebook

Gratis download

Word lid van de

Juf Danielle Academie:

Leuk leren over het menselijk lichaam

Het online platform om te leren over anatomie, fysiologie, pathologie en farmacologie.

  • 300+ uitlegvideo’s
  • 2500+ oefenvragen
  • 1000+ flashcards
  • 300+ Actieve Samenvattingen
  • 8 anatomie kleurboeken


En elke week komt er meer bij!

Of lees verder:

Hersenbloeding

Hersenbloeding Deze les is alleen beschikbaar voor academieleden.  Word lid of log in om deze inhoud te bekijken. In deze uitgebreide video over hersenbloeding gaan

Lees verder »