Hoofdpijn

Deze les is alleen beschikbaar voor academieleden. 

Word lid of log in om deze inhoud te bekijken.

Hoofdpijn is een veelvoorkomend probleem en kan vele oorzaken hebben. De redenen van hoofdpijn kunnen we onderverdelen in primair en secundair.

Primaire hoofdpijn

Bij primaire hoofdpijn is de hoofdpijn op zichzelf staand en geen uiting van een onderliggende ziekte. Dat er geen verdere ziekte is betekent niet dat primaire hoofdpijn niet erg is, deze kan namelijk volledig beperkend zijn in het dagelijks leven. In deze categorie kennen we spanningshoofdpijn, migraine en clusterhoofdpijn. In de video vertel ik je hier meer over.

Secundaire hoofdpijn

Als sprake is van secundaire hoofdpijn, dan is er wél een aanwijsbare onderliggende oorzaak. De hoofdpijn is in dit geval een symptoom. De oorzaken van secundaire hoofdpijn kunnen divers zijn. Denk hierbij aan problemen met de nek, ogen, oren, neus, sinussen, tanden, of mond. Ook overgebruik van medicatie, temporale artritis en een hersentumor kunnen zich uiten als secundaire hoofdpijn. Hoe? Dat vertel ik je in de video.

Meer leren over het Zenuwstelsel

In de ‘Routekaart Zenuwstelsel’ op de Juf Danielle Academie kan je alle lessen bekijken over de hersenen en zenuwen, denk aan onderwerpen zoals Hersenen, Sympathicus en Parasympathicus, Ruggenmerg, Actiepotentiaal, Hersenzenuwen, Pijn, Chronische Pijn en Epilepsie.

Als Academielid krijg je direct toegang tot alle inhoud over het zenuwstelsel, en natuurlijk ook over alle andere orgaanstelsels!

Lees er hier meer over:

Zoeken:

Categorieën:

Categories

Youtube, Instagram, Facebook

Gratis download

Word lid van de

Juf Danielle Academie:

Leuk leren over het menselijk lichaam

Het online platform om te leren over anatomie, fysiologie, pathologie en farmacologie.

  • 300+ uitlegvideo’s
  • 2500+ oefenvragen
  • 1000+ flashcards
  • 300+ Actieve Samenvattingen
  • 8 anatomie kleurboeken


En elke week komt er meer bij!

Of lees verder:

Epilepsie

Epilepsie Deze les is alleen beschikbaar voor academieleden.  Word lid of log in om deze inhoud te bekijken. Epilepsie is een aandoening in de hersenen

Lees verder »

Cirkel van Willis

Cirkel van Willis Deze les is alleen beschikbaar voor academieleden.  Word lid of log in om deze inhoud te bekijken. De cirkel van Willis, soms

Lees verder »