Pijn

Deze les is alleen beschikbaar voor academieleden. 

Word lid of log in om deze inhoud te bekijken.

Iedereen kent pijn. Het is een signaal van het lichaam om aan te geven dat er iets niet goed is en bedoeld ter bescherming. We onderscheiden nociceptieve en neuropatische pijn.

Nociceptieve pijn

Nociceptieve pijn is het gevoel dat ontstaat door weefselschade of de dreiging daarop. Het voelt als stekend, kloppend, zeurend of krampend en kan vanuit de huid, spieren en orgaanmembranen komen. Hiertoe behoort ook referred pain. 

Neuropathische pijn

Neuropathische pijn is een gewaarwording die ontstaat door zenuwschade. Dit type voelt als vlammend of tintelend. Neuropathische pijn kan op verschillende manieren ontstaan, hier gaan we het over hebben. Ook vertel ik je over de verschillende medicamenteuze behandelmogelijkheden. 

Log in op de Juf Danielle Academie om deze en de twee andere lessen over pijn te bekijken (fysiologie van pijn, en chronische pijn). 

Meer leren over het Zenuwstelsel

In de ‘Routekaart Zenuwstelsel’ op de Juf Danielle Academie kan je alle lessen bekijken over de hersenen en zenuwen, denk aan onderwerpen zoals Hersenen, Sympathicus en Parasympathicus, Ruggenmerg, Actiepotentiaal, Hersenzenuwen, Pijn, Chronische Pijn en Epilepsie.

Als Academielid krijg je direct toegang tot alle inhoud over het zenuwstelsel, en natuurlijk ook over alle andere orgaanstelsels!

Lees er hier meer over:

Zoeken:

Categorieën:

Categories

Youtube, Instagram, Facebook

Gratis download

Word lid van de

Juf Danielle Academie:

Leuk leren over het menselijk lichaam

Het online platform om te leren over anatomie, fysiologie, pathologie en farmacologie.

  • 300+ uitlegvideo’s
  • 2500+ oefenvragen
  • 1000+ flashcards
  • 300+ Actieve Samenvattingen
  • 8 anatomie kleurboeken


En elke week komt er meer bij!

Of lees verder:

Cirkel van Willis

Cirkel van Willis Deze les is alleen beschikbaar voor academieleden.  Word lid of log in om deze inhoud te bekijken. De cirkel van Willis, soms

Lees verder »

Epilepsie

Epilepsie Deze les is alleen beschikbaar voor academieleden.  Word lid of log in om deze inhoud te bekijken. Epilepsie is een aandoening in de hersenen

Lees verder »