Tonsillitis

Deze les is alleen beschikbaar voor academieleden. 

Word lid of log in om deze inhoud te bekijken.

Tonsillitis is een ontsteking van de keelamandelen. Vaak doet ook het weefsel eromheen mee (faryngitis), dus de term faryngotonsillitis kom je ook nog wel eens tegen. 

Keelontsteking

Tonsillitis komt op alle leeftijden voor maar het meest bij kinderen tussen de 5 en 15 jaar. Klachten kunnen mild tot ernstig zijn. In de meeste gevallen vindt genezing spontaan plaats binnen 7 tot 10 dagen. In Nederland wordt meestal geen antibiotica voorgeschreven omdat dit maar weinig voordelen heeft, maar wel de bekende nadelen van antibiotica (bijwerkingen). In deze les leer je onder andere de overwegingen die hierin gemaakt worden.

Complicaties

In zeldzame gevallen kan de keelontsteking voor complicaties zorgen. Hierbij kan je denken aan glomerulonefritis of acuut reuma. Ook hierover vertel ik je in de video.

Bekijk de les via de Juf Danielle Academie →

Meer leren over het Ademhalingsstelsel

In de ‘Routekaart Ademhalingsstelsel’ op de Juf Danielle Academie kan je alle lessen bekijken over het ademhalingsstelsel, denk aan onderwerpen zoals Longen, Gaswisseling, Volume en Druk tijdens de Ademhaling, Griep, Pneumonie, Pneumothorax, en Kinkhoest.

Als Academielid krijg je direct toegang tot alle inhoud over het ademhalingsstelsel, en natuurlijk ook over alle andere orgaanstelsels!

Lees er hier meer over:

Zoeken:

Categorieën:

Categories

Youtube, Instagram, Facebook

Gratis download

Word lid van de

Juf Danielle Academie:

Leuk leren over het menselijk lichaam

Het online platform om te leren over anatomie, fysiologie, pathologie en farmacologie.

  • 300+ uitlegvideo’s
  • 2500+ oefenvragen
  • 1000+ flashcards
  • 300+ Actieve Samenvattingen
  • 8 anatomie kleurboeken


En elke week komt er meer bij!

Of lees verder:

Hersenvliezen

Hersenvliezen Deze les is alleen beschikbaar voor academieleden.  Word lid of log in om deze inhoud te bekijken. De hersenvliezen ofwel meningen hebben we in

Lees verder »

Hersenbloeding

Hersenbloeding Deze les is alleen beschikbaar voor academieleden.  Word lid of log in om deze inhoud te bekijken. In deze uitgebreide video over hersenbloeding gaan

Lees verder »

Polio en vaccinatie

Polio en vaccinatie Deze les is alleen beschikbaar voor academieleden.  Word lid of log in om deze inhoud te bekijken. Polio of voluit poliomyelitis kennen

Lees verder »