Urinewegstelsel

Deze les is alleen beschikbaar voor academieleden. 

Word lid of log in om deze inhoud te bekijken.

Het urinewegstelsel bestaat uit de nieren, ureters, blaas en urethra en heeft drie belangrijke functies: excretie, eliminatie en homeostase. Hierover gaat deze video.

De weg van urine in het lichaam

We bekijken hoe de nieren zijn opgebouwd. Als je dat weet, dan snap je ook waarom deze kleine hardwerkende organen zo belangrijk zijn voor het lichaam. Vanuit de nieren stroomt urine met alle afvalstoffen erin via de ureter naar de blaas.

De weg van urine naar buiten

Urine wordt opgeslagen in de blaas. Wanneer die zo’n 300 tot 400 ml bevat, dan geeft ‘ie een seintje dat het tijd is om te gaan plassen. De urine verlaat het lichaam via de urethra. Om ervoor te zorgen dat je je plas kunt ophouden als dat nodig is, zijn er twee kringspieren. Eén daarvan kan je willekeurig aansturen, de ander niet. Leer er alles over in deze les!

Bekijk de les op de Juf Danielle Academie.

Meer leren over het Urinewegstelsel

In de ‘Routekaart Urinewegstelsel’ op de Juf Danielle Academie kan je alle lessen bekijken over de urinewegen, denk aan onderwerpen zoals Nefronen, Nierfunctie, Blaas en Mictie, Urineproductie, Zuur-Base evenwicht, en Anion Gap.

Als Academielid krijg je direct toegang tot alle inhoud over het urinewegstelsel, en natuurlijk ook over alle andere orgaanstelsels!

Lees er hier meer over:

Zoeken:

Categorieën:

Categorieën

Populaire blogs:

Youtube, Instagram, Facebook

Gratis download

Word lid van de

Juf Danielle Academie:

Leuk leren over het menselijk lichaam

Het online platform om te leren over anatomie, fysiologie, pathologie en farmacologie.

  • 300+ uitlegvideo’s
  • 2500+ oefenvragen
  • 1000+ flashcards
  • 300+ Actieve Samenvattingen
  • 8 anatomie kleurboeken


En elke week komt er meer bij!

Of lees verder:

Hersenzenuwen

Hersenzenuwen Deze les is alleen beschikbaar voor academieleden.  Word lid of log in om deze inhoud te bekijken. We hebben twaalf hersenzenuwen. In deze video

Lees verder »

Cirkel van Willis

Cirkel van Willis Deze les is alleen beschikbaar voor academieleden.  Word lid of log in om deze inhoud te bekijken. De cirkel van Willis, soms

Lees verder »
6 Studietips voor Efficiënt leren

Als je student bent, dan ben je waarschijnlijk op zoek naar het antwoord: Hoe kan ik het meest efficiënt leren? In dit PDFje geef ik jou 6 van mijn studietips waarmee ik mijn studie ben doorgekomen.

Je ontvangt direct een mail met daarin het PDFje :)

Anatomie Kleurboek: Arteriën en Venen
Meld je aan voor e-mails van JufDanielle en ontvang binnen een paar minuten het Anatomie Kleurboek in jouw inbox!
Marketing by