Zuurstoftherapie

Deze les (Zuurstoftherapie) is alleen beschikbaar voor Academieleden. 

Word lid of log in om deze inhoud te bekijken.

Ventilatie, perfusie en gaswisseling

Bij mensen die zuurstoftherapie nodig hebben kan het mis zijn gegaan op drie onderdelen: ventilatie, perfusie en gaswisseling. In veel gevallen is meer dan één punt aangetast. We gaan het in de video hebben over wat deze verschillende onderdelen inhouden en wat er mis kan gaan.

Vormen van zuurstoftherapie

Als hier dan wat in misgaat, dan kan het nodig zijn om zuurstoftherapie te starten. Hierin bestaan veel mogelijkheden, afhankelijk van de specifieke situatie en de aanwezige apparatuur wordt een keuze gemaakt. Je kunt hierbij denken aan een neuskatheter, neusbril, high flow neuskatheter, zuurstofmasker of intubatie. In deze les leg ik de verschillende mogelijkheden aan je uit. 

Bekijk de les op de Juf Danielle Academie

Meer leren over het Ademhalingsstelsel

In de ‘Routekaart Ademhalingsstelsel’ op de Juf Danielle Academie kan je alle lessen bekijken over het ademhalingsstelsel, denk aan onderwerpen zoals Longen, Gaswisseling, Volume en Druk tijdens de Ademhaling, Griep, Pneumonie, Pneumothorax, en Kinkhoest.

Als Academielid krijg je direct toegang tot alle inhoud over het ademhalingsstelsel, en natuurlijk ook over alle andere orgaanstelsels!

Lees er hier meer over:

Zoeken:

Categorieën:

Categories

Youtube, Instagram, Facebook

Gratis download

Word lid van de

Juf Danielle Academie:

Leuk leren over het menselijk lichaam

Het online platform om te leren over anatomie, fysiologie, pathologie en farmacologie.

  • 300+ uitlegvideo’s
  • 2500+ oefenvragen
  • 1000+ flashcards
  • 300+ Actieve Samenvattingen
  • 8 anatomie kleurboeken


En elke week komt er meer bij!

Of lees verder:

Reflexen

Reflexen Deze les is alleen beschikbaar voor academieleden.  Word lid of log in om deze inhoud te bekijken. Een reflex is een snelle beweging die

Lees verder »

Ruggenmerg: Anatomie

Ruggenmerg: Anatomie Deze les is alleen beschikbaar voor academieleden.  Word lid of log in om deze inhoud te bekijken. Het ruggenmerg vormt samen met de

Lees verder »

Dwarslaesie

Dwarslaesie Deze les is alleen beschikbaar voor academieleden.  Word lid of log in om deze inhoud te bekijken. Er zijn heel veel verschillende soorten ruggenmergletsel.

Lees verder »