Lesmaterialen op de Juf Danielle Academie

Leestijd: 2 minuten 

Juf Danielle is vooral bekend van de kleurrijke getekende uitlegvideo’s. Maar op de Juf Danielle Academie zijn nog veel meer leuke lesmaterialen te vinden. Ik stel ze in deze blog even aan je voor.

Uitlegvideo’s

De klassieker blijft de getekende uitlegvideo. Kennisclip. Minicollege. Hoe je het ook wil noemen, voor het gemak noem ik het uitlegvideo’s. Door aansprekende afbeeldingen te combineren met duidelijke tekst en uitleg zijn de uitlegvideo’s al jaren de basis van Juf Danielle.

Door het combineren van visuals en audio wordt de uitleg als makkelijker en begrijpelijker ervaren door studenten, tov geschreven tekst. Ze zeggen weleens dat een foto meer zegt dan 1000 woorden – hetzelfde (zo niet nog sterker) geldt dat ook voor video. Inmiddels vind je al meer dan 400 uitlegvideo’s over het menselijk lichaam op de Juf Danielle Academie

Actieve Samenvattingen

Uitlegvideo’s kijken vallen – samen met boeken lezen – onder Passief Leren. Oftewel er komt informatie op je af, en daarvan probeer je zoveel mogelijk te onthouden. Uitermate geschikt om nieuwe informatie snel in je op te nemen. Maar: Helaas niet optimaal voor herinneren, toepassen en langdurig kennisbehoud.

Hiervoor werkt Actief Leren beter. Oftewel alles waarbij de informatie uit jezelf komt. Het meest bekende voorbeeld hiervan is samenvattingen schrijven. Op die manier test je je eigen kennis en kom je snel gaten in je kennis tegen.

Maar: Samenvattingen schrijven is niet vanzelfsprekend voor studenten. Ze ontvangen liever een kant-en-klare samenvatting. Maar dat doet het positieve effect van samenvattingen schrijven natuurlijk teniet.


Door middel van Actieve Samenvattingen stimuleer ik op een kleurrijke, uitnodigende manier de studenten om hun eigen samenvattingen te schrijven. Er is inmiddels voor elke uitlegvideo óók een Actieve Samenvatting beschikbaar.

Oefentoetsen

Wat ook onder Actief Leren valt is: oefentoetsen maken. In de Juf Danielle Academie bestaan oefentoetsen uit vragen die gaan over de video die zojuist is gezien, maar ook uit vragen over nieuwe onderwerpen. Op die manier zijn oefentoetsen dus een apart lesmateriaal, waar genoeg nieuwe informatie te leren valt.

De oefentoetsen op de website zijn dus geen ijkmoment, maar een uitnodiging om te leren. Vandaar dat het volledig geoorloofd is om Google, een boek, anatomische atlas, of andere Juf Danielle les er bij te pakken om het antwoord te achterhalen. 
Dit plaatst het onderwerp in een groter perspectief én het stimuleert de hersenen om de informatie te gaan onthouden. Dubbel win! Een oefentoets is een vast onderdeel van elke les in de Juf Danielle Academie. Op die manier staan er inmiddels meer dan 3500 vragen klaar op de Academie.

Anatomie Kleurboeken

Een echte favoriet onder Juf Danielle klanten. Met behulp van anatomie kleurplaten is anatomie leren nog nooit zo leuk geweest. Inmiddels zijn er al 6 verschillende Anatomie kleurboeken te downloaden via de Academie. Het Anatomie Kleurboek Belangrijkste Bloedvaten is gratis beschikbaar: Klik hier als je de PDF per email wil ontvangen.

Probeer het zelf eens uit

Zowel studenten als docenten zijn van harte welkom op de Juf Danielle Academie.
Als docent mag je de lesmaterialen uit de Academie gebruiken in je les, lees daarover meer in deze blog.

Zoeken:

Categorieën:

Categories

Youtube, Instagram, Facebook

Gratis download

Word lid van de

Juf Danielle Academie:

Leuk leren over het menselijk lichaam

Het online platform om te leren over anatomie, fysiologie, pathologie en farmacologie.

  • 300+ uitlegvideo’s
  • 2500+ oefenvragen
  • 1000+ flashcards
  • 300+ Actieve Samenvattingen
  • 8 anatomie kleurboeken


En elke week komt er meer bij!