YouTube video's gebruiken tijdens de les

Leestijd: 4 minuten 

Als docent ben je voortdurend op zoek naar leuke en boeiende manieren om complexe onderwerpen over te brengen op je studenten. De kleurrijke getekende uitlegvideo’s van Juf Danielle zijn een makkelijke manier om je hierbij te helpen. Er zijn meer dan 100 gratis video’s over het menselijk lichaam beschikbaar via youtube: www.youtube.com/jufdanielle

Waarom Juf Danielle's YouTube video's?

De gratis uitlegvideo’s via YouTube zijn een leuke en kleurrijke toevoeging op jouw lesplan. De visuele en begrijpelijke manier van uitleg is geliefd bij studenten. Inmiddels zijn Juf Danielle video’s op Youtube al meer dan 7.500.000 keer bekeken. Bijkomend voordeel is dat ze gratis beschikbaar zijn: Via een link in het lesmateriaal (powerpoint presentatie, e-learning), of via embedden*.

Voorwaarden om de video te mogen gebruiken

Mijn YouTube video’s zijn ervoor bedoeld om makkelijk te kunnen delen. Vandaar dat ik niet moeilijk doe over het delen en verspreiden van de video’s. Hoe meer mensen ik er mee kan helpen, hoe beter!

De video’s mogen gebruikt worden in de les als er voldaan wordt aan :
1) Naamsvermelding:  Bijvoorbeeld “Video van Juf Danielle: www.youtube.com/jufdanielle
2) Geen veranderingen aan de video
3) Niet voor commercieel gebruik

 

Dit houdt praktisch gezien in dat in veel gevallen de naamsvermelding voldoende is om de video gratis te kunnen gebruiken.

Leren op een leuke manier

Een van de grootste voordelen van getekende uitleg, is dat de visuals (tekeningen, tekst) de uitleg op een effectieve manier verduidelijken. Op die manier worden mijn video’s vaak ervaren als ‘makkelijke’ uitleg, ondanks dat ik jargon gebruik en pathofysiologische mechanismen uitleg. De kleurrijke vormgeving, enthousiaste en levendige voice-over dragen bij aan het kijkplezier van de kijkers.

Gebruiken van video’s

Als docent kun je de video’s op meerdere manieren gebruiken.
1) Gebruik ze als introductie op een nieuw onderwerp – aan het begin van de les.
2) Gebruik ze ter afwisseling in de les om de concentratie weer op te krikken – ergens midden tijdens de les
3) Of gebruik de video’s als huiswerk – voorafgaand aan de les. Op die manier komen studenten goed beslagen ten ijs in de les.

Conclusie

Kortom, de Youtube-video’s van Juf Danielle zijn uitermate geschikt voor gebruik door docenten. Bekijk nu het aanbod via mijn Youtube kanaal: www.youtube.com/jufdanielle

Wil je – naast deze 100 gratis video’s – nóg meer Juf Danielle video’s en lesmaterialen gebruiken in jouw lessen? Dan is de Juf Danielle Academie wat voor jou! Hier vindt je alle lesmaterialen van Juf Danielle op 1 plek bij elkaar. Met inmiddels meer dan 400 lessen zijn er genoeg lesmaterialen die jij vandaag nog kunt inzetten tijdens de les. Hierover lees je meer in deze blog: Juf Danielle Academie als docent

*Hoe werkt embedden?

Hier een korte uitleg over het embedden (ookwel insluiten genoemd) van een youtubevideo in een powerpoint presentatie. Afhankelijk van de software is het ook mogelijk om Youtube-video’s te embedden in online leeromgevingen. Overleg dit met de ICT-afdeling.

Zoeken:

Categorieën:

Categories

Youtube, Instagram, Facebook

Gratis download

Word lid van de

Juf Danielle Academie:

Leuk leren over het menselijk lichaam

Het online platform om te leren over anatomie, fysiologie, pathologie en farmacologie.

  • 300+ uitlegvideo’s
  • 2500+ oefenvragen
  • 1000+ flashcards
  • 300+ Actieve Samenvattingen
  • 8 anatomie kleurboeken


En elke week komt er meer bij!