Case Study: Esther

Esther is jeugdarts en docent verpleegkunde in Ede. Zij is sinds 2019 lid van de Juf Danielle Academie, en inmiddels hebben óók al haar studenten toegang tot de Academie via een groepsabonnement. Ik spreek met haar over haar docentschap en hoe zij Juf Danielle gebruikt in haar onderwijs. 

Wat leuk, de combinatie als arts en docent verpleegkunde! Hoe combineer je het artsenwerk met docentschap?

Jazeker! Vanaf het voortgezet onderwijs wilde ik al verpleegkundige of arts worden, en daar is later de ambitie om docent te worden bij gekomen. Ik werk nu 0,25 fte als jeugdarts, en 0,4 fte als docent/examinator medische kennis. Het is leuk om praktijk en theorie te kunnen verbinden, en door te doceren blijf je zelf ook heel scherp, en houd je je kennis goed bij.

Jij bent als docent zelf lid geworden van de Juf Danielle Academie. Op welke manier gebruikte jij de Academie voor je werk?

Ik vond de filmpjes altijd heel goed, om even kennis weer op te frissen op het gebied van anatomie, fysiologie of een bepaald ziektebeeld als ik een hoor- of werkcollege moest geven. Ook deed ik ideeën op voor onderwerpen en vragen voor toetsing. Ik vind het niveau van de academie goed afgestemd op de HBOV, terwijl er ook genoeg materiaal is op de academie op meer te verdiepen, of even iets na te zoeken als een student stageloopt.

Inmiddels zijn ook al jouw studenten lid van de Juf Danielle Academie via een groepsabonnement. Hoe zetten jullie de Juf Danielle Academie in bij jullie onderwijs?

We verwijzen in de colleges naar filmpjes, en benoemen ook welke filmpjes bij leerstof horen. We adviseren studenten ook om bij het studeren kleurplaten van de academie te gebruiken, en horen terug van studenten dat ze daar veel aan hebben. Moderne studenten zijn veel meer visueel ingesteld, maar kunnen hier ook wel wat sturing in gebruiken. Hier is de Juf Danielle Academie een goede oplossing voor. 

In eerdere gesprekken begreep ik dat jullie de Badges veel gebruiken. Zou je eens kunnen beschrijven hoe jullie die inzetten in jullie onderwijs?

We verwachten van studenten dat ze de Badges van de Juf Danielle Academie in hun portfolio opnemen. Wat voor ons ideaal is, is dat Danielle ook bereid is om badges op maat te maken: Dat helpt studenten om consequent een bepaald onderwerp uit te diepen. En zo ook resultaat te zien natuurlijk, doordat ze de badge moeten uploaden in hun portfolio.

(Afbeelding: de Hart Badge, te behalen als de student alle lessen over hart anatomie en functie heeft behaald)

Wat vind jij persoonlijk het leukste onderdeel van de Academie?

Toch wel de filmpjes, waarmee de academie natuurlijk ook begonnen is. De filmpjes zijn goed up-to-date, begrijpelijk, inhoudelijk goed, niet te lang en goed verzorgd. Voor studenten die stage gaan lopen vind ik de Medicatie Mini’s echt een uitkomst. Er zijn zoveel medicijnen, dat het moeilijk is daarin je weg te vinden als student, en dan helpt dit onderdeel van de Juf Danielle Academie zeker om die weg te vinden.

Welke onderdelen zijn favoriet bij jouw studenten?

Vooral de filmpjes en de kleurplaten. Ik hoor ook steeds meer dat studenten de Medicatie Mini’s weten te vinden.

Zou je opleidingsinstituten aanraden om lid te worden met een groepsabonnement? Zo ja waarom?

Zeker. Om zelf filmpjes te maken van deze topkwaliteit is volgens mij voor geen enkele hogeschool mogelijk, hoe groot je als school ook bent. Danielle geeft heel aantrekkelijke kortingen voor groepsabonnementen, en ze staat altijd open om in overleg specifieke lesmaterialen te maken die je als hogeschool graag wil zien op de Juf Danielle Academie.

Zeker doen, zou ik adviseren, als opleidingsinstituut: om het scala aan leermaterialen voor je studenten sterk te verbeteren.

Wil jij ook lid worden van de Juf Danielle Academie?

→ Als docent kun je individueel lid worden van de Juf Danielle Academie: Je hebt dan toegang tot alle lesmaterialen van Juf Danielle (die je óók mag laten zien in jouw lessen). Ideaal voor je eigen verdieping, en je mag de lesmaterialen laten zien in de les. 
→ Of je kunt (net zoals Esther) met de hele opleiding lid worden met een interessante korting die kan oplopen tot 80%. Op die manier kunnen alle studenten zelf inloggen en de lessen en Badges als huiswerk maken.

Lees meer via:  JufDanielle.com/Docent
Of meld je direct aan voor de Juf Danielle Academie

Zoeken:

Categorieën:

Categorieën

Youtube, Instagram, Facebook

Gratis download

Word lid van de

Juf Danielle Academie:

Leuk leren over het menselijk lichaam

Het online platform om te leren over anatomie, fysiologie, pathologie en farmacologie.

  • 300+ uitlegvideo’s
  • 2500+ oefenvragen
  • 1000+ flashcards
  • 300+ Actieve Samenvattingen
  • 8 anatomie kleurboeken


En elke week komt er meer bij!