Case Study: Tamara

Tamara is doktersassistent, triagist, en docent bij De Spil Trainingen. Zij is sinds 2021 lid van de Juf Danielle Academie. Ik spreek haar over haar docentschap en hoe zij de Juf Danielle Academie gebruikt in haar lessen.

Wat leuk dat je de combinatie van zorg en opleiding gevonden hebt. Werk je ook nog als doktersassitent/triagist, of nu full time in het onderwijs?

Ik werk nu echt full-time ( en meer…..) als docent. Vooral voor doktersassistent, maar ook voor verzorgende Ig en verpleegkundigen. De combinatie vind ik echt super!

Ben je altijd al geïnteresseerd geweest in het menselijk lichaam en de gezondheidszorg? Of is dat later ontstaan?

Ik heb wel altijd in de zorg willen werken. Maar pas op latere leeftijd daar echt toe gekomen. Ook omdat ik zelf veel ziek ben geweest en veel in het ziekenhuis heb gelegen, weet ik ook de andere kant mee te nemen in de trainingen

Je hebt jouw eigen trainingbedrijf, wat leuk om te zien. Hoe ben je daar mee begonnen?

Ik werd in eertse instantie ingehuurd bij verschillende organisaties ( dat doe ik nog steeds) Als ZZP-er. Maar het ging meer kriebelen om zelf trainingen te ontwikkelen. En daarmee begonnen is het eind zoek, want er is nog zoveel waar trainingen voor gemaakt kunnen worden. Ik ben altijd bezig om de zorg te verbeteren, door dat bij de werknemers aan te leren. We hebben een eigen trainingscentrum in Vianen, waar we vier lokalen hebben met al het materiaal wat nodig is voor de verpleegtechnische handelingen. Maar wanneer je de handelingen laat oefenen, dan zit daar ook een lichaam aan vast, en vind ik het belangrijk dat ook een stukje theorie daar bij hoort. Verder geef ik ook bij verschillende organisaties anatomie, fysiologie en pathologie lessen.

Mijn man en ik runnen De Spil Trainingen samen, nadat we samen in het ziekenhuis met COVID lagen, hebben we besloten om alleen nog dat te doen waar we van genieten, het liefst zoveel mogelijk samen!

Je bent nu als docent lid van de Juf Danielle Academie. Op welke manier gebruik jij de Juf Danielle Academie voor je trainingen?

Ik vind dat wanneer ik doceer, ik er meer vanaf moet weten dan de student. Dus elke les bereid ik me voor met de lessen uit Juf Danielle. Omdat ik in verschillende niveaus en opleidingen les geef, haal ik er dan uit wat belangrijk is voor de klas. Daardoor sta ik veel zekerder voor de klas, omdat ik me meer verdiep dan nodig is. Ik kan op alle vragen antwoord geven.

Gebruik jij lesmaterialen uit de Juf Danielle Academie in jouw trainingen? Zo ja, hoe zijn de reacties van jouw cursisten?

Ja ik gebruik het lesmateriaal, de kleurboeken worden altijd als ontzettend fijn ervaren. Soms gebruik ik de samenvattingen om eigen opdrachten van te maken. De verpleegkundigen raad ik ook aan om lid te worden. Voor de anderen zoals verzorgenden en doktersassistenten gaat de Academie dieper in de stof dat ze hoeven te weten, maar dan is het motto eigenlijk altijd: “Snap je de Juf Danielle Academie, dan ben je genoeg voorbereid voor de toets”.

Wat vind jij persoonlijk het leukste onderdeel van de Juf Danielle Academie?

Ik vind vooral de combinatie heel leuk, ik mis nog wat medicaties, maar die komen er ook steeds meer bij. Het is vooral de logica in opbouw die ik heel fijn vind. EN dat je alles op je eigen ritme en volgorde kan uitvoeren

Welk onderdeel (of onderwerp) gebruik jij het meeste tijdens jouw werk?

Eigenlijk dus alles in mijn voorbereidingen voor de lessen 🙂

Zou jij andere docenten aanraden om lid te worden van de Juf Danielle Academie?

Ja, absoluut! Soms merk ik dat docenten zelf niet altijd diep in de stof zitten. Maar sinds ik lid ben geworden, is het echt een passie van mij geworden om alles grondig uit te pluizen. Ik geloof dat het voorbereiden van lessen en het grondig begrijpen van de materie niet alleen een verantwoordelijkheid is voor docenten, maar ook enorm bevredigend kan zijn. Het heeft mijn werk als docent verrijkt en ik zou graag anderen aanmoedigen om dat ook te ervaren.

Wil jij ook lid worden van de Juf Danielle Academie?

Lees meer via JufDanielleAcademie.com

Zoeken:

Categorieën:

Categorieën

Youtube, Instagram, Facebook

Gratis download

Word lid van de

Juf Danielle Academie:

Leuk leren over het menselijk lichaam

Het online platform om te leren over anatomie, fysiologie, pathologie en farmacologie.

  • 300+ uitlegvideo’s
  • 2500+ oefenvragen
  • 1000+ flashcards
  • 300+ Actieve Samenvattingen
  • 8 anatomie kleurboeken


En elke week komt er meer bij!